GIBA ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Συμμετοχή της GIBA στην ειδική εκδήλωση για την οικονομία του Μπαγκλαντές

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών του Μπαγκλαντές, H.E. Dr. A K Abdul Momen στην Ελλάδα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η Πρεσβεία του Μπαγκλαντές στην Αθήνα διοργάνωσαν ειδική παρουσίαση για την οικονομία του Μπαγκλαντές καθώς και συζήτηση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην χώρα, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 15:00 στο ΕΒΕΑ.

Σ’ αυτό το πρώτο επιχειρηματικό σεμινάριο για το Μπαγκλαντές στην Αθήνα συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών του Μπαγκλαντές Δρ Momen, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρέσβης του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα Μd. Jashim Uddin, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enterpice Greece Δημήτριος Κούρκουλας, o Β5 Διευθυντής Οικονομικών Σχέσεων Αναστάσιος Μέμος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της GIBA Αντώνιος Παπαδόπουλος και Δημήτριος Μιμίκος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι από διάφορους επιχειρηματικούς τομείς.

Ο Δρ Α Κ Abdul Momen μίλησε με ενθουσιασμό για τη θετική δυναμική, τους ανθρώπους, τις ευκαιρίες και την αποδοτικότητά των ξένων επενδύσεων στη χώρα του. Βασιζόμενη στον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, η περαιτέρω ανάπτυξη παραμένει βασική πολιτική προτεραιότητα για τη χώρα. Αναφέρθηκε σε ειδικούς τομείς συνεργασίας όπως η ενέργεια, η τεχνολογία, η ναυτιλία, τα φαρμακευτικά προϊόντα, ο τουρισμός και άλλα. Είπε ακόμη ότι οι ξένοι επενδυτές πραγματοποιούν σημαντικά κέρδη και ότι οι ελληνικές εταιρείες δεν πρέπει να αρκεστούν στα λόγια του, αλλά αντίθετα να επισκεφτούν το Μπαγκλαντές και να μιλήσουν άμεσα με τις εταιρείες που είναι ήδη εκεί.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της GIBA, κ. Δημήτριος Μιμίκος, συζητά με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μπαγκλαντές Δρ. Α K Abdul Momen σχετικά με τις ευκαιρίες επεξεργασίας τροφίμων και τις ανεξάρτητες οικονομικές ζώνες.

Στην ομιλία του, απευθυνόμενος στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ. Momen μίλησε για το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που υπάρχει στο Μπαγκλαντές και τους κάλεσε να επισκεφθούν το Μπαγκλαντές και να διερευνήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρονται στη χώρα. Ο Δρ. Momen τόνισε το ελκυστικό επενδυτικό πακέτο, τις υποδομές και την πολιτική σταθερότητα στο Μπαγκλαντές, καθώς είναι μερικά από τα βασικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι με τα επενδυτικά πακέτα που προσφέρει το Μπαγκλαντές, οι επενδυτές μπορούν να περιμένουν να κάνουν κέρδη και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης στο Μπαγκλαντές και έτσι να υπάρξει το win-win σενάριο. Θεώρησε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν άνετα να χτίσουν συνεργασίες με τους ομολόγους τους από το Μπαγκλαντές. Ο Υπουργός Εξωτερικών πρότεινε επίσης στους Έλληνες εισαγωγείς να διερευνήσουν τις επιλογές εισαγωγής προϊόντων ποιότητας από το Μπαγκλαντές, τα οποία μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά στους Έλληνες καταναλωτές. Ο Δρ. Momen ζήτησε επενδύσεις είτε απευθείας είτε με τη μορφή κοινοπραξιών από την Ελλάδα με επίκεντρο τους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, της βιομηχανίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της διαχείρισης αποβλήτων κλπ.

Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Μπανγκλαντές τονίστηκαν επίσης από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μιχάλο, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enterprise Greece Δημήτριο Κουρκούλα, τον Διευθυντή Οικονομικών Σχέσεων Β5 Αναστάσιο Μέμο και τον Πρέσβη του Μπανγκλαντές στην Ελλάδα Md , Jashim Uddin, οι οποίοι υπογράμμισαν τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσουμε το Μπαγκλαντές σαν τον επόμενο επενδυτικό προορισμό. Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου ΕΔΩ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ. Momen εξέφρασε τα θερμά και ευγνώμονα συναισθήματά του για την Ελλάδα ως μια χώρα που ήταν από τις πρώτες που αναγνώρισε το νέο ανεξάρτητο κράτος του Μπαγκλαντές το 1972.

Φωτογραφία άρθρου: Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μπαγκλαντές Δρ. Abul Kalam Abdul Momen (Κέντρο) με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο (Αριστερά) και τον Πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Αθήνα κ. Md. Jashim Uddin στην έδρα του ΕΒΕΑ. στην Αθήνα.