ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Έναρξη Δράσης του Ελληνο Ινδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου

Με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου με τιμώμενη χώρα την Ινδία είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη δράσης του Ελληνο-Ινδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (GIBA).

Ο ιδρυθείς, τον Ιούνιο του 2019, Σύνδεσμος αποσκοπεί στο κτίσιμο γεφυρών συνεργασίας και επικοινωνίας ανάμεσα σε ελληνικές και ινδικές επιχειρήσεις.

Σκοπός της δράσης του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού  στήριξης των επιχειρήσεων που  περιλαμβάνει διασυνοριακές, νομικές και οικονομικές διευκολύνσεις στα μέλη του, όπως και συνεχείς δράσεις δικτύωσης με επιχειρηματίες υπό την μορφή ανταλλαγής  επιχειρηματικών επισκέψεων στην Ινδία και στην Ελλάδα.

Τα μέλη του Ελληνο-Ινδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (GIBA), καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της επιχειρηματικότητας, από τον τομέα της βιομηχανίας, το εμπόριο, τον τουρισμό, την ναυτιλία, την ψυχαγωγία και τις βιοεπιστήμες αλλά και τις ασφαλίσεις και τις τραπεζικές εργασίες, τις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, την ακίνητη περιουσία, την ενέργεια, και τα επιχειρηματικά κεφάλαια.

Επιπρόσθετα, ο Ελληνο-Ινδικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (GIBA)  δεν εστιάζεται  μόνο στις επιχειρηματικές συνέργειες αλλά  αναπτύσσει δράσεις σε ολόκληρο το φάσμα των Ελληνο-Ινδικών σχέσεων, όπως η εκπαίδευση , ο αθλητισμός, η τέχνη και η ψυχαγωγία.  Στο πλαίσιο αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντική η συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ).

Ευελπιστούμε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την εμβάθυνση των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Ινδία. Δυο χώρες που μοιράζονται την επίγνωση της μακράς ιστορικής τους πορείας και παράδοσης μέσα στον χρόνο.