Στράτος Σουμπασάκης

Στράτος Σουμπασάκης, Ph.D,, Διευθυντής επενδύσεων και τεχνολογίας GIBA

Ο Καθηγητής Σουμπασάκης είναι έμπειρο στέλεχος διοίκησης και διευθυντής προγραμμάτων/ έργων με εμπειρία στην Ελλάδα, την ΕΕ αλλά και διεθνή στον τομέα της ηγεσίας, των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της τεχνολογίας, με σημαντική εργασία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα, την Ινδία και την Σρι Λάνκα.

Επιτυχής στην εκκίνηση, την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση των έργων εγκαίρως και εντός του προϋπολογισμού, μέσω της κατάλληλης διαχείρισης, του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων, ενώ παράλληλα παρακολουθεί την άμεση εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία και δυναμική. Έργα στους τομείς της Φυσικής Προστασίας, της Ενέργειας, της υψηλής τεχνολογίας και της εκπαίδευσης.

Στον ακαδημαϊκό χώρο, υπηρέτησε ως καθηγητής στις ΗΠΑ (όπου τιμήθηκε με υποψηφιότητα για τo Apprentice Faculty Grant / Χορηγία Νέου Καθηγητή) και στην Ελλάδα, σχεδιάζοντας και διδάσκοντας μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διαχείρισης. Συν-ίδρυσε το ιδιωτικό «Eastern University of Science and Technology – EUST», στην Κίνα. Επίσης, διηύθυνε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Διευθυντών ΕΕ – Κίνας. Σχεδίασε, προγραμμάτισε και δίδαξε μαθήματα, σεμινάρια και συνέδρια με θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος, Μηχανολογίας (Ενέργεια, Περιβάλλον), Διοίκησης (Λειτουργία, Έργο και Προϊόν, Χρηματοδότηση, Ανθρώπινο Δυναμικό) και τη Λήψη Αποφάσεων.

Διοργανώνει τα «Σωκράτεια» (γιορτές για τα γενέθλια του Σωκράτη) επί 18 συνεχή έτη.

Τομείς Εξειδίκευσης

  • Διαχείριση, στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός προγραμμάτων προστασίας της φύσης και αειφόρου ανάπτυξης
  • Πιστοποιημένος Διαχειριστής Ενέργειας – CEM
  • Διδασκαλία και κατάρτιση, λήψη αποφάσεων
  • Αποτελεσματική επικοινωνία με ηγέτες στην κυβέρνηση, ΜΚΟ, τοπικές και πολυεθνικές εταιρείες