Παναγιώτης Μακρίδης

Ο Παναγιώτης Μακρίδης γεννήθηκε στην Κύπρο. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη κι η μητέρα του Ελληνοκύπρια από τη Λάρνακα. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μονωδία στο Ελληνικό Ωδείο. Η πρώτη του επαγγελματική απασχόληση ήταν στον τραπεζικό χώρο. Μετά εργάσθηκε ως μεταφραστής σε έναν από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους των Αθηνών. Η δραστηριότητά του αυτή περιλάμβανε τη διερμηνεία και τον υποτιτλισμό ταινιών. Παράλληλα υπήρξε επί σειρά ετών μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Σύγχρονος Στρατός με εξειδίκευση στον τομέα της ιστορίας και των ηθικών αμοιβών.

Ορμώμενος από την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για τις Τέχνες και τη μουσική, το 2007 ξεκίνησε την επαγγελματική πορεία του στον κόσμο του θεάτρου, της μουσικής και των Τεχνών δημιουργώντας το δικό του πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό, Το Κεντρί και την οργάνωση και προβολή μουσικών συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων συνεργαζόμενος με γνωστούς καλλιτέχνες, ορχήστρες και μουσικά σχήματα.

Μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του καλύπτει η αγάπη και το ενδιαφέρον που τρέφει για τα κοινά, κυρίως αυτά που σχετίζονται με τα δημοτικά, του Χολαργού, όπου και εκλέχθηκε Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, ενώ παράλληλα ήταν μέλος για πολλά χρόνια στο Πολιτιστικό & Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χολαργού του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες και Πρεσβείες, συμπεριλαμβανομένης της ινδικής. Αποτέλεσμα της ιδιαίτερης αγάπης που τρέφει για τη μουσική και την ενδελεχή ενασχόληση με αυτήν υπήρξε ένα βιβλίο το οποίο συνέγραψε για την όπερα Μαγικός Αυλός του Β. Α. Μότσαρτ, αλλά και αριθμό άρθρων πάντα πάνω στην δυτική λόγια μουσική.