Δημήτριος Π. Μιμίκος, J.D.

Δημήτριος Μιμίκος, J.D., Διοικητικό Συμβούλιο – Δημόσιες Σχέσεις GIBA

Διεθνής παραγωγός ταινιών, σεναριογράφος & συγγραφέας με βραβευμένες ταινίες. Πολύ ενεργός στον ινδικό κινηματογράφο: Mumbai MAMI και Pune διεθνείς επιτροπές ταινιών μεγάλου μήκους. Εξωτερικός συνεργάτης φεστιβάλ Κινηματογράφου. Whistling Woods Film Institute Επισκέπτης  Καθηγητής. Λέκτορας στην ανάπτυξη ταινιών, στην συμπαραγωγή και στις διαπραγματεύσεις.

Στις πολυάριθμες ζωές του πριν από τις ταινίες, στην Αμερική υπήρξε επιτυχημένος δικηγόρος ποινικού δικαίου τόσο στη δίωξη όσο και στην υπεράσπιση κατηγορουμένων. Μετά την εγκατάσταση του στην Αθήνα, όπως όλα τα καλά παιδιά της Ελλάδας που επέστρεψαν στις ρίζες τους, μπήκε στο χώρο της ναυτιλίας, στη συνέχεια στις κατασκευές … και τελικά στον κινηματογράφο, όπου ξεκίνησε την καριέρα του μηνύοντας αμερικανικές εταιρείες. Δίδαξε το δίκαιο των επιχειρήσεων για χρόνια στο Πανεπιστήμιο. και σε πολλά άλλα μέρη θέματα που ενδιαφέρουν τους μαχητές της ζωής και τους ηγέτες.

Επιπλέον, με την εκτενή εμπορική, νομική και οικονομική του εμπειρία, υπηρέτησε ως διευκολυντής (facilitator) σε τομείς που σχετίζονται με την επεξεργασία τροφίμων, τη φιλοξενία και πολλά άλλα, κυρίως με την Ινδία.

Τέλος, έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με την πρακτική πνευματικότητα για τους πολεμιστές και τους ηγέτες στη ζωή.

Η εργασία και τα ταξίδιά του τον οδήγησαν σ’ όλο τον κόσμο. Δημιουργός συμφωνιών, Διαλυτής συμφωνιών, Διαπραγματευτής, πάντα πολίτης του κόσμου. Η βασική του πεποίθησή στη ζωή είναι ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά το ίδιο, και ότι το Πνεύμα της Ανθρώπινης Θέλησης πετυχαίνει πολλά. 

www.jdjamesauthor.com