Αντώνης Παπαδόπουλος

Αντώνης Παπαδόπουλος, LLB, LLM, Γενικός Γραμματέας GIBA

Ο Αντώνης Χ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην οικογένεια ενός διακεκριμένου δικαστή στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στα πανεπιστήμια της Αθήνας και του Παρισιού II  με εξειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.  Μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών του, επέστρεψε στην Αθήνα όπου ξεκίνησε  το δικό του δικηγορικό γραφείο και εργάζεται ως δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. 
 
Ο Αντώνης Παπαδόπουλος έχει ταξιδέψει στην Βόρεια Ινδία και είναι ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας της ELINEPA. Είναι ο εμπνευστής του προγράμματος lawnet που στοχεύει να φέρει σε άμεση συνεργασία Ευρωπαίους και Νοτιο-Ασιάτες δικηγόρους προκειμένου να  εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πελατών τους σε διάφορους τομείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  
 
Παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά του, ο Παπαδόπουλος βρίσκει πάντα  χρόνο να αφιερώσει στη μελέτη και στη διδασκαλία του Ινδικού και των Ανατολικών  πολιτισμών που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του από πολύ νεαρή  ηλικία. Όπως είναι φυσικό, το γραφείο του έχει γίνει στο πέρασμα του χρόνου χώρος συνάντησης για όλους τους φίλους της Ινδίας και της Νότιας Ασίας γενικότερα. Σε τμήμα του γραφείου του στεγάζεται και  το κεντρικό γραφείο της ELINEPA.

 Άρθρα του Αντώνη Παπαδόπουλου στα ΙΝΔΙΚΑ:

1. “Τι είναι και τι δεν είναι η Γιόγκα,” ΙΝΔΙΚΑ,  2004.

2.”Iσχύουσα Νομοθεσία περί Αλλοδαπών Βασικά Σημεία – Καινοτομίες” ΙΝΔΙΚΑ, 2006.

3. “Ο Γκάντι ως Μαχόμενος Δικηγόρος” ΙΝΔΙΚΑ 2014.

4. “Vallabhbhai Jhaverbhai Patel” ΙΝΔΙΚΑ 2017.